У Києві створили Центр контролю за дотриманням самоізоляції та обсервації. Йому передали дані майже 38 тис. громадян

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

У Києві створили Центр моніторингу самоізоляції хворих на коронавірусну інфекцію у легкій формі. Про це на брифінгу розповів мер столиці Віталій Кличко.

Крім того, цей центр має відстежувати дотримання обсервації особами, які повернулися з-за кордону. «Моніторинговий центр уже працює над збором інформації від сімейних лікарів, Київського лабораторного центру МОЗ, Державної прикордонної служби, управління Нацполіції, інших відомств і громадян», — заявив Кличко.

Мер повідомив, що центр отримав інформацію про 37 тис. громадян, які повернулися до України з 11 березня, і про 435 осіб, які контактували з хворими на коронавірусну інфекцію. Центр контролюватиме дотримання самоізоляції та допомагатиме тим, хто потребуватиме медичної допомоги.

Кличко також нагадав, що за перші два порушення режиму самоізоляції накладатиметься штраф (17 тис. і 34 тис. грн відповідно), за третє перебачена кримінальна відповідальність. Також столичний голова закликав киян надавати центру інформацію про порушників режиму.