Комітет Ради, який розглядає закон про банки, не зміг провести засідання

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Комітет Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики переніс засідання через відсутність кворуму вранці. Про це у Facebook написав народний депутат Євген Чернев.

На засіданні мали розглянути закон про врегулювання діяльності банків, необхідний для отримання допомоги від МВФ. Зокрема, документ передбачає неповернення виведених з ринку банків колишнім власникам.

Орієнтовно, засідання має відбутися о 13:00. Депутат також навів список нардепів, які були відсутні на призначеному на ранок засіданні: фракція «ОПзЖ» — Ігор Абрамович, Юрій Солод, Тарас Козак; «Слуга народу» — Андрій Холодов, Елла Рєпіна, Олексій Леонов, Олексій Устенко, Дарина Володіна, Анастасія Ляшенко; «За майбутнє» — Ігор Палиця, Олександр Герега; «Довіра» — Олег Кулініч; «Європейська солідарність» — Ніна Южаніна, «Голос» — Галина Васильченко (перебуває у лікарні).

  • 24 березня в Раду був внесений проєкт закону № 3260 про удосконалення деяких механізмів регулювання банківської діяльності. Представники України в МВФ вважають, що законопроєкт дозволить уникнути дефолту, який, за словами виконавчого директора МВФ Владислава Рашкована, призведе до девальвації та інфляції.
  • МВФ готовий збільшити кредит для України на суму понад $5,5 млрд, яку раніше обговорювали сторони. Для цього МВФ очікує від України ухвалення двох законів: про регулювання банків і земельну реформу.