WSJ: У Сполучених Штатах через рекламодавців відстежують пересування американців

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Влада США відстежує переміщення мільйонів американців за допомогою даних з їхніх смартфонів, аби проконтролювати поширення коронавірусу по країні. Про це повідомляє The Verge із посиланням на матеріал The Wall Street Journal.

Таким чином влада Сполучених Штатів хоче передбачити сценарії поширення COVID-19.

За даними газети, пересування громадян відстежує федеральний уряд у співпраці з Центрами з контролю та профілактицки захворювань і місцевою владою.

Як уточнює WSJ, оператори мобільного звʼязку не пропонують владі інформацію про місце перебування своїх клієнтів. Ці дані надходять від рекламодавців, які розміщують оголошення в інтернеті та мобільних додатках.

Видання зазначає, що йдеться винятково про місце перебування користувачів, тоді як їхні особисті дані, наприклад, імʼя або номер телефону, залишаються в секреті.

  • Всесвітня організація охорони здоровʼя заявляє, що США мають потенціал стати новим епіцентром поширення коронавірусу через недостатню кількість заходів для протидії COVID-19.
  • Раніше Управління із санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів США (FDA) схвалило перший швидкий діагностичний тест на коронавірус.
  • Трамп анонсував застосування у США перших ліків проти COVID-19. Цей препарат використовували проти малярії.