Папа Римський на порожній площі Святого Петра помолився за припинення пандемії

Автор:
Марина Колесниченко
Дата:

У п’ятницю ввечері, 27 березня, Папа Римський Франциск помолився за припинення пандемії коронавірусу COVID-19 на порожній площі Святого Петра у Ватикані, повідомляє Vatican News.

Папа закликав світ розглядати те, що відбувається як випробування солідарності та нагадування про основні цінності, а також проголосив благословення «Місту і світу» (Urbi et Orbi), що зазвичай відбувається тільки на Різдво й Великдень.

Vatican News

«Густа пітьма зібралася над нашими площами, нашими вулицями та містами», — заявив він, наголосивши на важливості єднання заради перемоги над хворобою та порятунку світу.

Vatican News

Площа Святого Петра у Ватикані зачинена від початку березня через пандемію. Звернення Франциска транслювалося в YouTube, Facebook, на телебаченні та радіо. Текст його молитви можна прочитати на офіційному сайті Ватикану.

  • «Суспільне» транслюватиме недільні служби пʼяти церков. 29 березня в ефірі покажуть богослужіння Римо-католицької церкви України, Православної церкви України та Української греко-католицької церкви.
  • Священнослужителі Православної церкви України почали виготовляти антисептики для рук за рецептурою Всесвітньої організації охорони здоровʼя.