На коронавірус у світі захворіли понад 500 тисяч осіб

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

З початку спалаху нового типу коронавірусу в світі зареєстрували понад 500 тис. випадків зараження. Про це повідомляє університет Джонса Гопкінса.

Згідно з його підрахунками, кількість хворих станом на вечір 26 березня — 510 108 осіб. Через ускладнення від інфекції померли близько 23 тисяч осіб.

Найбільша кількість летальних випадків — в Італії. Там на коронавірус захворіли понад 80 тис. осіб, померли 8 215 осіб. На другому місці — Іспанія, де померли 4 145 осіб при 57 тис. хворих. На третьому — Китай, де 3 291 померлий при 82 тис. хворих. Вилікували від коронавірусу в усьому світі вже близько 120 тис. людей.

  • Спалах інфекції COVID-19, яку викликає вірус SARS-CoV-2, почався в кінці 2019 року в китайському місті Ухань. Згодом коронавірус почав стрімко поширюватися країнами Азії, а до кінця січня дійшов до США та Євросоюзу. Крім КНР, основні осередки епідемії наразі в Італії, Ірані, Південній Кореї, Франції, Іспанії, Німеччині та США.
  • Першою людиною у китайському місті Ухань з підтвердженим коронавірусом була жінка, яка продавала креветки на ринку морепродуктів «Хуанань».