Зеленський анонсував проєкт «Великдень удома» та патрулі біля церков

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Зеленський анонсував проєкт «Великдень удома» та патрулі біля церков

Пресслужба Офісу президента України

Президент Володимир Зеленський анонсував проєкт «Великдень вдома», який має допомогти українцям відсвяткувати його, не відвідуючи церкву. Про це повідомляє пресслужба президента.

Разом з тим, Зеленський не розкрив деталі, пообіцявши, що проєкт буде представлений найближчим часом. Також на нараді президента з главами церков розглянули можливість розміщення патрулів біля храмів та церков. У разі великого скупчення людей ці патрулі проводитимуть бесіди з парафіянами й роз’яснюватимуть небезпеку масових зібрань у нинішній ситуації.

Крім того, Зеленський домовився з главами церков, що за потреби їхні представники долучатимуться до обласних штабів, які займаються запобіганням поширенню COVID-19.

  • Українська греко-католицька церква дала поради щодо того, як служити у Страсний тиждень і на Великдень у період пандемії коронавірусу. Пасхальні кошики освячуватимуть онлайн.
  • Священнослужителі Православної церкви України почали виготовляти антисептики для рук за рецептурою Всесвітньої організації охорони здоровʼя.