МОЗ: Студентів-медиків та інтернів залучать до роботи з інфікованими коронавірусом

Автор:
Тая Решетнікова
Дата:

Заступник голови Міністерства охорони здоровʼя Віктор Ляшко заявив, що МОЗ буде залучати до роботи з зараженими коронавірусом студентів медичних ВНЗ та інтернів. Про це він розповів під час брифінгу.

«Ми будемо залучати до роботи з випадками та підозрами на коронавірусну інфекцію студентів-медиків, у тому числі інтернів, які зараз на заочному, також студентів 5—6 курсів», — заявив Ляшко.

Студентів-заочників старших курсів медичних університетів будуть залучати до роботи з хворими коронавірусом або у випадках виникнення підозри на хворобу у пацієнтів.

За словами Ляшка, щоб допомогти, потрібно звернутися до відповідальних осіб у своєму університеті, а також просто «вийти і допомогти медикам на місцях виконати свою місію і врятувати життя українців».

Також заступник голови МОЗ повідомив, що відомство звернулося до Держслужби з питань безпеки харчових продуктів та Держінспекції з питань праці, щоб ті передавали під контроль МОЗ експертів-епідеміологів.

  • З початку карантину на території України працівники поліції склали 923 адміністративних протоколи за порушення заходів із запобігання поширенню коронавірусу COVID-19.
  • Американський стримінг-сервіс Netflix створив фонд допомоги креативникам та іншим працівникам, які залишилися без джерела доходу через пандемію коронавірусу в усьому світі.
  • Уряд Британії найняв колишнього голову компанії Nestle Food Supply для контролю державних запасів продовольства на тлі карантину.
  • Міністерство оборони спільно з Національною гвардією і поліцією починає патрулювання на вулицях міст України з 22 березня цього року.