Японські ліки проти грипу можуть вилікувати від коронавірусу

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Препарат, який використовується в Японії для лікування нових штамів грипу, виявився ефективним засобом проти коронавірусу. Про це заявив представник китайського міністерства науки і техніки Чжан Сіньмінь, передає The Guardian.

За його словами, ліки під назвою Favipiravir показали ефективність в клінічних дослідженнях, перевірених двома медичними організаціями. Тести проводили в Ухані і Шеньчжені, в них брали участь 240 і 80 пацієнтів відповідно.

Пацієнти, яким давали ліки в Шеньчжені, отримали негативний результат тесту на коронавірус в середньому через 4 дні після забору аналізів, а ті, хто не приймав ці ліки — в середньому через 11. Водночас, рентген підтвердив поліпшення стану легень у 91% пацієнтів, які лікувались препаратом Favipiravir .

Лікарі в Японії теж використовують ці ліки у клінічних дослідженнях на пацієнтах з коронавірусом з легкими або помірними симптомами, сподіваючись, що це допоможе запобігти розмноженню вірусу і призупинить перебіг хвороби. Проте джерело у міністерстві охорони здоровʼя Японії припустило, що Favipiravir не такий ефективний щодо пацієнтів із важкими симптомами коронавірусу.

  • У Таїланді розробили новий тест на наявність коронавірусу — результат через 30 хвилин.
  • Німецька біотехнологічна компанія CureVac розробляє вакцину від коронавірусу. Голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн прогнозує, що вакцина може бути доступною вже восени.
  • У Інституті Роберта Коха заявили, що пандемія коронавірусу у світі може тривати протягом двох років, усе залежатиме від швидкості розробки вакцини.