Лікар: У Чернівцях 33-річна жінка померла не від коронавірусу, а від судомного синдрому

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

У Чернівцях 16 березня 33-річня жінка померла не від захворювання COVID-19, а від судомного синдрому на тлі набряку головного мозку. Про це повідомила заступниця головного лікаря Чернівецької обласної клінічної лікарні Ольга Снігуряк.

«Причина смерті — судомний синдром на тлі набряку головного мозку і, не виключено, крововиливу в головний мозок. Пацієнтку доставили до нашого відділення, бо вона мала трохи підвищену температуру, а її чоловік нещодавно повернувся із Італії. Вважаємо, що коронавірус у цій ситуації є супутньою патологією, до летальних наслідків призвів не він», — Ольга Снігуряк.

За її словами, уже після смерті жінки надійшли результати аналізів, які підтвердили в неї коронавірус.

  • Поліція розслідує можливе неналежне виконання професійних обовʼязків лікарями, що призвело до смерті 33-річної жінки. Батьки померлої жінки звинувачують лікарів у ненаданні належної медичної допомоги їхній доньці. Жінка перебувала в лікарні з підозрою на інфікування коронавірусом, однак позитивні результати тестів надійшли вже після її смерті.
  • В Україні 14 підтверджених випадків коронавірусу, два з них — летальні.
  • Міська рада Чернівців на час карантину скасувала пільговий проїзд у громадському транспорті, щоб спонукати літніх людей залишатися вдома.