Президент Мексики не вірить, що пандемія «щось зробить», тому цілує своїх прихильників під час туру

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Президент Мексики Андрес Мануель Лопес Обрадор обіймався, цілувався та танцював зі своїми прихильниками під час туру Південною Мексикою, який він здійснив у вихідні. Про це повідомляє The Washington Post.

Навіть коли члени його адміністрації висловили стурбованість з приводу нового коронавірусу, Андрес Мануель Лопес Обрадор сказав, що не дуже турбується з цього приводу. «Я дуже вірю, що ми просунемо нашу улюблену Мексику вперед. Нещастя і пандемії нічого нам не зроблять», — сказав президент.

У країні припинено заняття у навчальних закладах, Міністерство охорони здоровʼя закликає людей тримати «здорову дистанцію», однак масові громадські заходи досі проводяться. Цими вихідними десятки тисяч людей відвідали музичний фестиваль Vive Latino в столиці країни.

Станом на 16 березня в Мексиці 53 людини інфіковані коронавірусом.

  • Спалах інфекції COVID-19, яку викликає вірус SARS-CoV-2, почався в кінці 2019 року в китайському місті Ухань. Згодом коронавірус почав стрімко поширюватися по країнах Азії, а до кінця січня дійшов до США та Євросоюзу. Крім КНР, наразі основні осередки епідемії в Італії, Ірані, Південній Кореї, Франції, Іспанії, Німеччині та США. Загалом у світі заражені понад 130 тисяч осіб, з яких понад 70 тисяч вже одужали. Зафіксованих смертей — понад 6 тисяч.
  • 11 березня Всесвітня організація охорони здоровʼя оголосила пандемію коронавірусу COVID-19, а в Україні ввели тритижневий карантин.