Через коронавірус у США переповнені аеропорти, а британці спустошують магазини

Автор:
Тая Решетнікова
Дата:
Через коронавірус у США переповнені аеропорти, а британці спустошують магазини

eefajk \ flickr

Американські аеропорти переповнені через величезний наплив прибулих з Європи громадян. Перевірки на коронавірус створюють довжелезні черги, про це повідомляє ВВС.

Опівночі з понеділка на вівторок Сполучені Штати введуть заборону на вʼїзд людей, які прибули з Великої Британії та Ірландії, у звʼязку з чим багато американців вирішили повернутися на батьківщину. Це породило колапс транспортної системи, бо раніше Штати заборонили прибуття з 26 країн Шенгенської зони. У свою чергу, відстрочка для мандрівників з Британії дозволила американцям потрапити на батьківщину через Сполучене Королівство.

Коментуючи ситуацію, губернатор штату Іллінойс Джей Прітцкер назвав безлад в аеропортах неприйнятним і звернувся до президента США Дональда Трампа: «Натовпи в ОʼHare неприйнятні, це мусить бути вирішеним негайно. @realDonaldTrump, оскільки це єдиний засіб комунікації, на який ви звертаєте увагу — вам потрібно зробити щось зараз. Ці натовпи чекають, щоб пройти митницю, яка перебуває у федеральній юрисдикції».

У свою чергу, очевидці та туристи, які намагаються пройти митницю, поділилися в соцмережах записами того, що відбувається.

В той же час у Британії продуктові магазини закликають людей не спустошувати полиці з продовольством і таким чином дати можливість іншим громадянам запастися найнеобхіднішим, повідомляє ВВС.

«Ми розуміємо вашу стурбованість, але покупка більшого, ніж необхідно, іноді може означати, що інші залишаться без необхідного», — зазначено в колективному зверненні британських ритейлерів.

Мережі місцевих супермаркетів повідомляють, що інтенсивно співпрацюють з урядом, щоб оперативно оновлювати асортимент товарів, але мешканці багатьох британських міст продовжують публікувати в соцмережах зображення порожніх полиць магазинів.