Мінська група домовилася про створення спільної з бойовиками Консультативної ради

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Тристороння контактна група в Мінську на засіданні 11 березня домовилася про створення Консультативної ради, яка зафіксує субʼєктність окремих районів Донецької та Луганської областей (ОРДЛО), а Росію — у статусі гаранта-спостерігача.

Про це повідомляє видання ZN.ua, у розпорядженні якого опинився підписаний в Мінську документ.

«Основним завданням ради є здійснення діалогу, консультацій та вироблення пропозицій щодо проєктів політичних і правових рішень з врегулювання конфлікту у відповідності з комплексами заходів, зокрема щодо проведення виборів в окремих районах Донецької та Луганської областей України», — йдеться в рішенні ТКГ.

Участь в раді братимуть бойовики «ЛНР» і «ДНР», Росія, Франція, Німеччина та ОБСЄ. При цьому Росія виступатиме як радник, нарівні з Францією і Німеччиною. Критерії та порядок призначення членів ради визначатимуть Україна, бойовики, РФ, Німеччина, Франція та ОБСЄ самостійно. Усі субʼєкти мають повідомити спецпредставника ОБСЄ про своїх участників не пізніше ніж за три дні до першого засідання.

Рішення про заснування ради з ОРДЛО хочуть підписати 25 березня, після переговорів з представниками ОБСЄ, Франції та ФРН.