Премʼєр Канади Трюдо самоізолювався. У його дружини виявили симптоми коронавірусу

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Премʼєр-міністр Канади Джастін Трюдо оголосив про самоізоляцію через появу симптомів коронавірусу у його дружини Софі Грегуа-Трюдо, повідомляє ВВС.

Згідно із заявою офісу Трюдо, симптоми почали проявлятися напередодні, після виступу дружини премʼєра у Великій Британії. Пара залишатиметься вдома до отримання результатів аналізів. Зазначається, що у самого Трюдо жодних ознак захворювання поки не виявили.

За порадою лікаря, премʼєр «з великою обережністю» працює з дому, зустрічі з керівниками канадських провінцій перенесені. Зустрічі замінять телефонними розмовами, у яких Трюдо планує обговорити заходи із протистояння епідемії коронавірусу COVID-19.

У Канаді станом на четвер зафіксовані 103 випадки захворювання на новий коронавірус. Напередодні уряд країни оголосив про виділення 1 млрд канадських доларів ($728 млн), які спрямують на протистояння розповсюдженню вірусу.

Увечері 12 березня підозри на короновірус у дружини Трюдо підтвердилися. Як пише BBC, у самого Трюдо немає симптомів зараження, тому він не буде проходити тест на коронавірус.