У Кенії браконьєри вбили двох рідкісних білих жирафів. Тепер у світі залишився тільки один

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Кенійські рейнджери знайшли біля села на північному сході округу Гарісса трупи самки і дитинчати рідкісних білих жирафів, які були вбиті браконьєрами.

Про це повідомляє BBC.

Тварини жили у заповіднику на великій обгородженій території, в яку входять кілька сіл. Рейнджери поки не знають, як браконьєри проникли на неї. Тим часом Товариство дикої природи Кенії і орган з охорони природи вже заявили, що ретельно розслідують інцидент.

Голова громади Ішакбіні Хірола Мохаммед Ахмедноор заявив, що востаннє самку і дитинча бачили понад три місяці тому. Їхню смерть він назвав «сумним днем для Кенії».

«Ми єдине співтовариство в світі, яке є піклувальником про білого жирафа. Їх убивство є серйозним ударом по тих заходах, які були вжиті для збереження цього рідкісного і унікального виду», — сказав Ахмедноор.

Уперше білі жирафи були помічені в Кенії в березні 2016 року. Вчені встановили, що їх забарвлення обумовлене тим, що клітини шкіри не мають пігментації (лейцизм). За даними вчених, тепер у світі залишився лише один представник цього виду.

Африканський фонд дикої природи зазначає, що на континенті близько 40% популяції жирафів зникло за останні 30 років через браконьєрів, які полюють на їх мʼясо і шкуру.