Пам’ятник у вигляді фонтана та новий кінотеатр «Київ». Кличко розповів про нові проєкти столиці

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Пам’ятник у вигляді фонтана та новий кінотеатр «Київ». Кличко розповів про нові проєкти столиці

Юлія Вебер / «Бабель»

У Києві біля Михайлівського собору планують встановити пам’ятник архістратигу Михаїлу у вигляді фонтана. Про це в інтерв’ю «Бабелю» розповів міський голова Києва Віталій Кличко.

«Ось покажу вам ексклюзив. Такий памʼятник архістратигу Михаїлу, але у вигляді фонтана, стоятиме на Володимирській гірці, біля Михайлівського собору. Дванадцять метрів заввишки», — уточнює Кличко.

Також у столиці планують встановити новий фунікулер — два трамваї, які, за словами Кличка, за рік перевозитимуть 3 млн осіб: «Ми домовилися з австрійською компанією Doppelmayr, що підготуємось за літо і почнемо встановлювати новий фунікулер. Це будуть два маленькі трамвайчики, що за рік перевозитимуть три мільйони людей».

Крім цього, підготовлений проєкт розвитку в Гідропарку «маленького Disneyland». За словами Кличка, цього року планують розпочати роботи. «Хочемо встановити флагшток — головний прапор України. До кінця цього року новий кінотеатр «Київ» повинен прийняти глядачів», — поділився планами очільник столиці.

  • За даними опитування, проведеного центром «Соціальний моніторинг» 6—11 листопада, 25% киян мають намір проголосувати на виборах мера Києва за чинного міського голову Віталія Кличка. Другим у списку йде телеведучий Андрій Пальчевський, за якого готові проголосувати 8% опитаних. 7% респондентів віддали б голоси за нардепа від «Слуги народу» Олександра Ткаченка.
  • У листопаді у Київраді створили міжфракційне обʼєднання «Новий Київ», анонсоване Ткаченком. Воно виступає опозицією до Кличка.