Убивство Шеремета: адвокати заявили, що Яна Дугарь і дівчина з відео МВС — різні люди. У Дугарь є татуювання

Автор:
Юлія Рябчун
Дата:
Убивство Шеремета: адвокати заявили, що Яна Дугарь і дівчина з відео МВС — різні люди. У Дугарь є татуювання

«Бабель»

Підозрювана у причетності до вбивства журналіста Павла Шеремета Яна Дугарь не причетна до злочину, а справа сфальсифікована. Про це на пресконференції заявив один із її адвокатів Микола Оріховський.

Адвокати зазначили, що Дугарь і дівчина на відео, яка фотографувала камери відеоспостереження перед убивством Шеремета — це різні люди. «У них різна довжина та форма ніг, а головне, у Дугарь на ногах і руках є татуювання з 2014 року, яких немає в дівчини на відео», — заявив захист, демонструючи розкадрування відео МВС і фото Дугарь.

«Яна була затримана у Львові без протоколу та рішення суду, її доставили на машині в Київ, протокол затримання не оформляли, цілу ніч вона була разом з трьома чоловіками на морозі — вони ночували в машині в Бучі, це порушення прав моєї підзахисної», — додав адвокат.

Адвокати заявили, що мають у своєму розпорядженні докази фальсифікації цієї справи та будуть подавати заяву в правоохоронні органи. «Завідомо неправильний висновок експертизи та притягнення завідомо невинної особи шляхом фальсифікації доказів. За такими статтями, ми будемо подавати заяву, а рішення нехай приймає оновлена прокуратура та суд», — сказав Оріховський.