Лікар «Феофанії»: Звільнені українці страждають на стресовий розлад і загострення хронічних хвороб

Автор:
Юлія Рябчун
Дата:
Лікар «Феофанії»: Звільнені українці страждають на стресовий розлад і загострення хронічних хвороб

Пресслужба Офісу президента України

Звільнені напередодні з полону ОРДЛО цивільні українці перебувають у клінічній лікарні «Феофанія» в задовільному стані. Про це повідомив заступник головного лікаря закладу з медичних питань Андрій Строкань.

Разом з тим, за його словами, більшість пацієнтів потребує стоматологічної допомоги в обовʼязковому порядку. «Практично в усіх є в різних ступенях прояви посттравматичного стресового розладу і, звісно, загострення всіх хронічних хвороб, які в них були до моменту потрапляння в полон», — наголосив Строкань.

За його словами, серед 64-х госпіталізованих осіб пацієнтів у критичному стані немає, деяких з них уже можна виписати додому. «В клініці немає жодної людини, яка потребувала би інтенсивної терапії. Усі або в задовільному стані, або середнього ступеня тяжкості», — додав лікар.

  • 29 грудня Україна та представники ОРДЛО обмінялися полоненими в пункті пропуску «Майорське» за формулою «76 на 127». theБабель вів онлайн-трансляцію обміну.
  • Офіс президента опублікував повний список звільнених з полону українців. У переліку не тільки прізвища 76 осіб, але й короткі біографічні довідки. Там вказано, кого і за яких обставин полонили бойовики.
  • Звільнених з полону військовослужбовців ЗСУ направлять на обстеження та реабілітацію. Про це йдеться в заяві Міністерства оборони. Дванадцятьох військовослужбовців доставили до головного військового шпиталю в Києві. Усі звільнені з полону бійці пройдуть поглиблене медичне обстеження та отримають психологічну допомогу.