У Запоріжжі затримали групу шахраїв. Вони видавали себе за працівників банку і продавців вікон

Автор:
Тая Решетнікова
Дата:
У Запоріжжі затримали групу шахраїв. Вони видавали себе за працівників банку і продавців вікон

Кіберполіція України

Кіберполіція розсекретила в Запоріжжі підставний call-центр, який вимагав у людей гроші, прикидаючись сервісом із встановлення вікон і дверей. Про це повідомляє сайт Кіберполіції.

«Кіберполіція встановила, що організували таку діяльність троє місцевих мешканців віком від 20 до 24 років. Вони скуповували у DarkNet клієнтські бази даних. Надалі ці бази використовували для власних злочинних дій», — зазначено в повідомленні правоохоронців.

Для тиску на людей і виманювання грошей аферисти використовували психологічні методики впливу. Крім іншого, вони випитували в українців cvv-код банківських карт, номери і паролі, представляючись працівниками банку.

Так, три офіси «компанії» було знайдено в Запоріжжі. Загалом у схемі працювало близько 100 осіб, які отримували зарплатню розміром 15 тисяч гривень. Тобто, за тиждень шахраям вдавалося заробляти до трьох мільйонів гривень.

Правоохоронці обшукали офіси і вилучили компʼютерну техніку, мобільні телефони, клієнтські бази та чорнові записи. Підозрюваним загрожує до 8 років позбавлення волі за шахрайство відповідно до ч. 3 ст. 190 ККУ.