Вночі: активісти блокували Лукʼянівське СІЗО сміттєвими баками, американка побила рекорд перебування в космосі, в Альпах загинули туристи

Автор:
Юлія Рябчун
Дата:
Вночі: активісти блокували Лукʼянівське СІЗО сміттєвими баками, американка побила рекорд перебування в космосі, в Альпах загинули туристи

Сергій Нужненко / Радіо Свобода

Близько сотні людей почали протест під будівлею Лукʼянівського СІЗО після того, як Апеляційний суд відпустив під особисте зобовʼязання пʼятьох колишніх беркутівців, яких звинувачували у розстрілах на Майдані. Активісти заблокували сміттєвими баками виїзди з СІЗО, щоб перешкодити вивезенню ексберкутівців. Попри це фігурантів, які перебувають у списках на обмін з ОРДЛО, вивезли під охороною поліції і Нацгвардії на броньованих авто.

Кабмін опублікував рішення про звільнення голови АРМА

Кабінет міністрів оприлюднив розпорядження про звільнення голови Національного агентства з питань виявлення, розшуку та управління корупційними активами (АРМА) Антона Янчука, який обіймав цю посаду з грудня 2016 року. В. о. начальника агентства буде начальник відділу моніторингу ефективності менеджменту активів Віталій Сигидін. Рішення було прийнято 15 грудня і Янчук вже заявив, що оскаржить своє звільнення в суді.

Американка побила рекорд перебування в космосі

Американська астронавтка Крістіна Кох провела на орбіті 289 днів, це рекорд перебування жінок у космосі в ході одиночного польоту, повідомляє NASA. Попередниця Кох, Пеггі Вітсон пробула в космосі рівно 288 днів. Кох прибула на МКС ще 14 березня, вона залишиться на станції до лютого 2020 року.

В Альпах загинула жінка з дітьми при сходженні лавини

На гірськолижному курорті Валь-Пассирія на висоті 3000 м над рівнем моря загинула 25-річна жінка та її 7-річна донька. Про це повідомляє Ansa. Лавина шириною близько 150 м і довжиною близько 500 м накрила людей на лижній трасі. Загиблі були громадянами Німеччини. Після сходження лавини ще одну дівчинку 7-річного віку було доставлено на вертольоті в лікарню, проте лікарям не вдалося її врятувати. Від лавини постраждав ще один лижник, його госпіталізували у лікарню Больцано.

У США зафіксували рекордну кількість убивств

У 2019 році у США було скоєно 41 масове вбивство, 33 з них були масовими розстрілами, повідомляє AP. Це рекорд від початку 1970-х років. Всього від цих злочинів загинуло 211 осіб. За статистикою, девʼять масових розстрілів сталося в громадських місцях. Інші відбулися в будинках, на робочому місці або в барі. Більшість вбивств були повʼязані з сімейними суперечками, кримінальними розбірками, наркотиками або бандитизмом. Випадки масової стрілянини були в Ель-Пасо і Одесі (Техас), Дейтоні (штат Огайо), Вірджинії-Біч (штат Вірджинія) і Джерсі-Сіті (Нью-Джерсі).