Мінкульт запускає державний телеканал для тимчасово окупованих територій

Автор:
Ольга Березюк
Дата:

На базі телеканалу UA|TV в лютому 2020 року буде створений телеканал для тимчасово окупованих територій. Про це повідомив перший заступник міністра культури, молоді та спорту Анатолій Максимчук, передає пресслужба Мінкульту.

«Державний канал для ТОТ, який буде запущений у лютому, на першому етапі буде розважально-інформаційним каналом, який обʼєднає в собі кращі розважальні програми українського виробництва та інформаційне мовлення, яке буде державним мовленням», — додав перший заступник.

Також сьогодні міністерство отримало заяви від адміністрації Державного підприємства «Мультимедійна платформа іномовлення України» щодо погодження звільнення з 28.12.2019 за згодою сторін таких працівників:

1. Генерального директора Березовської Людмили Володимирівни;

2. Заступника генерального директора з технічних питань Куценка Олександра Івановича;

3. Заступника генерального директора з інформаційної політики — шеф-редактора Овдієнко Тетяни Петрівни;

4. Заступника генерального директора з питань фінансової діяльності Мозгової Наталії Миколаївни.

Міністерство як орган управління погодило звільнення вищевказаних працівників.

Виконання обов’язків керівника Державного підприємства «Мультимедійна платформа іномовлення України» до проведення конкурсного відбору на посаду генерального директора буде покладено на заступника генерального директора Островську Юлію.

  • Міністерство культури, молоді та спорту випустило анімаційний кліп про історію України, в якому показана епоха Київської Русі, часи Запорозької Січі, Першої світової та Радянського Союзу, сталінських репресій, а також новий етап — Євромайдан та агресія Росії. Кліп закінчується фразою «що буде далі — залежить від тебе».