Вночі: у Казахстані розбився літак, Генпрокуратура повернула ДБР підозру нардепці Федині, дочка Брюса Лі подала до суду на китайський фастфуд

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

У Казахстані розбився літак з 95 пасажирами

У Казахстані сталася аварія літака Fokker-100 авіакомпанії Bek Air, на борту якого перебували близько 100 осіб. За даними міськадміністрації Алмати, загинули щонайменше 14 людей.

Літак вилетів о 07:05 за місцевим часом з аеропорту Алмати і прямував в Нур-Султан. При зльоті він втратив висоту, пробив бетонну огорожу і зіткнувся з двоповерховим будинком. У салоні літака перебували 95 пасажирів і 5 членів екіпажу.

«За дорученням президента Казахстану Касима-Жомарта Токаєва створена урядова комісія на чолі з премʼєр-міністром... Комісія вилітає на місце події. Детальні обставини події та причини будуть встановлені. До зʼясування обставин діяльність цієї авіакомпанії припинена», — зазначає Міністерство індустрії та інфраструктурного розвитку Казахстану.

Генпрокуратура повернула ДБР підозру нардепці Федині

Генеральна прокуратура повернула в Державне бюро розслідувань для усунення недоліків проєкт повідомлення про підозру в погрозах на адресу президента від народного депутата Софії Федини і волонтерки Марусі Звіробій.

За результатами обробки тексту, прокурори виявили низку суперечностей і порушень вимог Конституції, Кримінально-процесуального кодексу та законів України. У документі підкреслюється, що «з 29 листопада 2019 року і досі недоліки слідчі ДБР не усунули, і повторно підозра в Генеральну прокуратуру для погодження не надходила».

Лівія звернулася до Туреччини за військовою допомогою

Уряд Лівії запросив у Туреччині «повітряну, наземну та морську» військову підтримку. Як повідомляється, уряд Лівії потребує військової підтримки, щоб відбити наступ східних сил від захоплення столиці Триполі.

Парламент Туреччини розгляне питання відправки військ до Лівії на початку січня наступного року. За словами президента Туреччини Реджепа Ердогана, законопроєкт про мандат уряду на відправку військ в Лівії стане першим питанням зимової сесії турецького парламенту.

Дочку Брюса Лі подала до суду на китайську мережу фастфуду

Дочка актора і майстра кунг-фу Брюса Лі подала до суду на популярну в Китаї мережу фастфуду Real Kungfu за незаконне використання образу її батька. Шеннон Чи від імені Bruce Lee Enterprises вимагає від Guangzhou Real Kungfu Catering Management Co. компенсувати шкоду, яку вона оцінює в 210 млн юанів ($30 млн), а також судові витрати в сумі 88 тис. юанів ($12,6 тис.).

Як пише Bloomberg, цей випадок може стати певним тестом для китайської влади, яка пообіцяла посилити захист прав на інтелектуальну власність. На логотипі Real Jungfu зображений темноволосий чоловік у жовтому спортивному костюмі в позі майстра кунг-фу, схожий на Брюса Лі. Компанія написала у своєму обліковому записі в мережі Weibo, що позови до неї у звʼязку з цим подаються з 2004 року.