«Свіжа кров в органах прокуратури». Рябошапка анонсував понад 200 вакансій в Офісі генпрокурора

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
«Свіжа кров в органах прокуратури». Рябошапка анонсував понад 200 вакансій в Офісі генпрокурора

NurPhoto via Getty Images

Генеральний прокурор Руслан Рябошапка заявив про відкриття понад 200 нових вакансій в Офісі генпрокурора. Про це він повідомив на брифінгу в Києві.

За його словами, добір почнеться з 20 січня. «Ми хотіли би донабрати людей, які є професіоналами, доброчесними, але не мають прокурорського досвіду, з тим, щоб отримати свіжу кров в органах прокуратури», — повідомив генпрокурор.

Він додав, що вакансії будуть заповнюватися за допомогою процедури, яка повністю відповідатиме процедурі атестації. «Ті прокурори, які пройшли атестацію і ті, хто буде найнятий — до них будуть однакові правила й однакове ставлення», — підкреслив Рябошапка.

19 вересня Верховна Рада проголосувала у другому читанні за законопроєкт про реформу органів прокуратури. Проєкт підтримали 259 депутатів. За законом, будуть створені Офіс генерального прокурора, обласні та окружні прокуратури. Генпрокурору нададуть право ліквідовувати та реорганізовувати окружні й обласні прокуратури. Військову прокуратуру ліквідують, кількість працівників скоротять із 15 до 10 тисяч осіб. Тим, хто залишиться, підвищать зарплату.