Кіберполіція затримала хакера, який продавав дані 250 тисяч акаунтів ігрового сервісу

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

За допомогою спам-розсилки хакер схиляв гравців ігрового сервісу до введення своїх користувацьких даних на фішингових сайтах, а отримані дані продавав. Про це повідомляє пресслужба Нацполіції.

У Чернівецькій області кіберполіція викрила злочинну схему 22-річного хакера: користувачу ігрового сервісу в приватні повідомлення надсилали лист із повідомленням, що він виграв промо-код для отримання бонусів у грі. Для того, щоб його отримати, необхідно перейти за посиланням. Посилання спрямовувало користувача на фішинговий ресурс зловмисника. Цей сайт був ідентичний оригіналу, лише частково відрізнялося доменне ім’я.

Для авторизації ресурс пропонував користувачеві ввести свій логін та пароль. Введені дані одразу завантажувались на сервери зловмисника. Таким чином формувались бази даних, які продавалися за допомогою хакерських форумів. Хакеру вдалося заробити близько чверті мільйона гривень, а від його дій постраждали понад 250 тисяч користувачів.

За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 361 ККУ. Чоловікові загрожує до 5 років увʼязнення.

Пресслужба Нацполіції

  • Зеленський підписав рішення РНБО про посилення кібербезпеки в Україні.
  • Служба безпеки України та Державна служба спеціального звʼязку та захисту інформації в листопаді цього року заблокували 11 кібератак на державні інформаційні ресурси.
  • Велика Британія назвала російську групу хакерів Evil Corp. головною загрозою кібербезпеці.