Вночі: США готуються до кібервійни з Росією, у Мексиці прокинувся вулкан, організатори Burning Man подали до суду на владу США

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Кіберкомандування США підготувало операцію проти Росії

Американське кіберкомандування підготувало операцію проти російської політичної та економічної еліти на випадок втручання Москви в майбутні американські вибори.

При цьому повідомляється, що російського президента Володимира Путіна ця операція не торкнеться, оскільки такі заходи будуть вважатися «занадто провокаційними». Може йтися про отримання доступу та використання конфіденційної інформації про представників керівництва РФ. Ще один спосіб інформаційної операції — пошук розбіжностей між людьми всередині російської еліти.

Операцію почали готувати після того, як минулого місяця розвідка надала секретну доповідь. У ній йдеться про те, що Росія за допомогою хакерів спробує «сіяти розбіжності серед американців» і навмисно загострювати протиріччя в суспільстві.

Деякі заходи кіберкомандування США вже запровадило стосовно так званих тролів, які діяли в соцмережах від імені американських громадян. У Вашингтоні переконані, що вони діють за завданням Агентства інтернет-досліджень («фабрика тролів»).

У Франції сталася стрілянина

У французькому місті Безансон сталася стрілянина, внаслідок якої поранення отримали троє людей, зокрема підліток. Повідомляється, що стрілки були в масках. За різними даними, їх було троє чи четверо, вони встигли втекти.

За словами свідків, ці невідомі з автоматів розстріляли двох чоловіків. Один, 34-річний, був поранений у груди кілька разів, його життя під загрозою. Другий, 31-річний, отримав поранення в стегно, його життю ніщо не загрожує. Обох поранених госпіталізовано в лікарню Безансона. Також куля зачепила 14-річного підлітка. На місці, крім гільз, поліція також виявила гранату під машиною, яка знаходилася поруч. Сапери її знешкодили.

У Мексиці прокинувся найактивніший вулкан

Найактивніший вулкан Мексики Попокатепетль прокинувся і почав викидати попіл. За даними місцевих ЗМІ, у районі виверження вулкана оголошено жовтий рівень тривоги.

«Спостерігалися викиди попелу і вулканічних газів на висоту до одного кілометра, вони розсіюються в бік південного сходу. Також в радіусі 900 м помічені розжарені уламки», — повідомили в Національній службі цивільної оборони. Зазначається, що жовтий рівень тривоги не передбачає евакуації або припинення роботи.

Організатори Burning Man подали до суду на владу США

Організатори фестивалю Burning Man подали позов до Бюро земельного управління США, вимагаючи повернути несправедливі, на їхню думку, збори на проведення заходу.

Організатор фестивалю, некомерційна організація Black Rock City LLC подала позов у федеральний окружний суд США у Вашингтоні. Вони незадоволені тим, що американська влада змушує організаторів компенсувати витрати на роботу поліції та інших служб під час заходу, а також сплачувати збір у 3% від продажу квитків.

Як зазначають у Black Rock City LLC, вони протягом чотирьох років вимагають від Бюро обґрунтувати збори з організаторів фестивалю, які щороку зростають. Так, якщо у 2012 році збори склали $1,4 млн, то до 2019 року вони зросли більш ніж удвічі — до $2,9 млн. При цьому, за словами адвокатів Black Rock City, за останні три роки збори на відшкодування витрат збільшилися на 291%, а кількість учасників Burning Man — лише на 39%.