The Guardian представила топ найбільш очікуваних сімейних фільмів 2020 року

Автор:
Ольга Березюк
Дата:

У 2020 році вийде безліч фільмів, на багато з яких уже зараз чекають з нетерпінням. Видання The Guardian до кінця цього року вирішило представити свій список найбільш очікуваних фільмів для сімейного перегляду в наступному році.

«Відьми» — 15 жовтня

В основу фільму ліг роман Роальда Даля «Відьми», опублікований у 1973 році, що розповідає про восьмирічного хлопчика, який разом зі своєю бабусею вступає у протистояння зі злими відьмами, які давно бажають втілити страшний план проти дітей усього світу. Режисер фільму — Роберт Земекіс, серед продюсерів Альфонсо Куарон і Гільєрмо дель Торо. У головних ролях — Енн Гетевей та Анна Девлін.

«Мулан» — 26 березня

Екранізація класичного мультфільму Disney розповідає про безстрашну молоду дівчину, яка видає себе за чоловіка, щоб вступити до лав армії, яка протистоїть північним загарбникам, що насуваються на Китай. Старша донька хороброго воїна Хуа, Мулан — енергійна та рішуча дівчина. Коли імператор видає указ про те, що один чоловік з кожної сімʼї повинен вступити в лави імперської армії, Мулан займає місце свого хворого батька, ще не знаючи про те, що їй належить прославитися як одному з найвеличніших воїнів в історії Китаю.

«Вперед» — 5 березня

Мультфільм від студії Pixar у жанрі міського фентезі. Дія фільму розгортається в чарівному світі, населеному ельфами, тролями, кентаврами та іншими істотами. Колись їхній світ переповнювала магія, але з часом усе стало інакше, і тепер істоти живуть звичайним життям. Мама двох братів-ельфів, Ієна та Барле — Лайтфут — дала їм чарівний посох, що їм заповідав їхній тато, який працював бухгалтером, перед своїм зникненням, коли їм обом виповниться 16. За допомогою чарівного каменя в цьому посоху брати зможуть повернути свого батька на одну добу. В результаті вдалося повернути тільки нижню частину його тіла, і брати вирушають у подорож незвичайними місцями, щоб удосталь насолодитися одним днем з татом. І в цій пригоді вони також зʼясують, куди поділася магія з їхнього світу.

«Таємний сад» — 16 квітня

«Таємний сад» — екранізація твору Френсіса Бернетта. Головна героїня фільму — маленька дівчинка Мері. Вона втратила своїх батьків і стала сиротою. Тепер вона живе зі своїм дядьком Арчібальдом у Великій Британії. У дядька великий будинок і дуже цікавий сад. У цьому є якась загадка. Мері знаходить собі нового друга — хлопчика Коліна. Він допомагає дівчинці залікувати її душевні рани. Разом вони намагаються розгадати загадку таємничого саду.

«Круїз по джунглях» — 23 липня

На початку 1900-х група авантюристів у невеликому човні вирушає в подорож амазонськими джунглями. Вони розшукують легендарне дерево, здатне зцілювати людей. Мандрівників чекає зустріч з небезпечними тваринами, командою конкурентів і підступним лиходієм. На фільм надихнув масштабний атракціон Діснейленду, який імітує круїз по річках Південної Америки та Африки. У головних ролях: Двейн Джонсон та Емілі Блант.

«Дивна подорож доктора Дуліттла» — 9 січня

За сюжетом, сім років тому ексцентричний доктор Джон Дуліттл, знаменитий лікар-ветеринар, який живе в вікторіанської Англії, втратив свою дружину. З тих пір він ховається за високими стінами свого маєтку в компанії екзотичних тварин. Але коли юна королева важко захворює, доктор Дуліттл у пошуках ліків змушений вирушити в неймовірну подорож до міфічного острова. Йому доведеться проявити мужність і кмітливість при зустрічах зі старими ворогами та знайомствах з дивовижними істотами. Роль Дуліттла на себе приміряв Роберт Дауні — молодший. Також у фільмі знялися Антоніо Бандерас і Майкл Шин, а серед акторів озвучення — Том Холланд.

«Душа» — 19 червня

Ще одне творіння студії Pixar, що розповідає про вчителя музики, який втрачає свою душу. У результаті душа потрапляє у світ, де зароджуються людські захоплення, мрії та інтереси, і там він знайомиться з молодою душею на імʼя 22.

«Артеміс Фаул» — 29 травня

Закритий від сторонніх очей, глибоко під поверхнею земної кори ховається цілий світ, населений гномами, ельфами, піксі, лепреконами, брауні та іншими чарівними істотами. Вони сховалися від людей і створили свою власну досить розвинену цивілізацію. Їхня таємниця так і залишалася б нерозкритою, якби не юний Артеміс Фаул, природжений шахрай і єдиний спадкоємець древнього роду кримінальних геніїв. Він зумів не тільки знайти докази існування підземного світу, але і придумав зухвалий план — пограбувати його мешканців.

«Міньйони: Становлення Грю» — 2 липня

Продовження мультфільму «Міньйон» 2015 року. Історія розповість про те, як головний герой «Бридкого я» Фелоніус Грю стає лиходієм і як міньйони йому в цьому допомагають.

«Йти» — 24 січня

Новий фентезійний драматичний фільм, знятий Брендою Чепмен, де в головних ролях Анджеліна Джолі та Девід ОʼЙелоу. Сюжет розповідає про брата Пітера до того, як він вирушив у Небувалію, і сестру Алісу до того, як вона потрапила в Країну чудес. Після смерті старшого брата Аліса і Пітер намагаються відволікти батьків від горя, що зрештою приводить їх у світ фантазій.

«Рая та останній дракон» — 25 листопада

«Рая та останній дракон» — це американський анімаційний фентезійний фільм, знятий кіностудією Disney. Мультфільм розповідає про дівчинку Раю, яка наважується на захоплюючу подорож, щоб знайти останнього дракона.

«Губка Боб: Втеча Губки» — 4 червня

Губка Боб і Патрік змушені вирушити в небезпечну подорож, щоб знайти зниклого домашнього улюбленця Гері. Пошуки викраденого равлика приводять друзів до вабливого та оманливого загубленого міста Атлантік-Сіті — міста розваг та пороку. Але врешті-решт будь-які неприємності допоможе подолати сила дружби. Одну з ролей у фільмі зіграв Кіану Рівз.