The Tribune: Влада Багамських островів планує легалізувати марихуану

Автор:
Ольга Березюк
Дата:

Уряд Співдружності Багамських островів розглядає можливість внесення поправок до законодавства, спрямованих на декриміналізацію та регулювання використання марихуани в медичних і рекреаційних цілях.

Про це повідомляє видання The Tribune, посилаючись на звіт Національної комісії щодо марихуани.

Зокрема, комісія зазначила високий економічний потенціал марихуанової промисловості, оскільки початкова зарплата у цій сфері становить від 15 доларів на годину. Також комісія рекомендувала обкласти цю сферу податком не більше 10%, щоб не стимулювати розвиток чорного ринку.

У звіті йдеться, що Комісія рекомендувала дозволити використання марихуани в рекреаційних цілях для людей старше 21 року і медичного канабісу для людей старше 18 років. Також було запропоновано скасувати кримінальну відповідальність за зберігання менше 30 г марихуани і дозволити вирощувати не більше пʼяти рослин конопель у домашніх господарствах.

Рішення комісії підтримала і поліція країни. Зокрема, комісар Ентоні Фергюсон зазначив, що виступає за вилучення з баз поліції інформації про людей, засуджених за зберігання невеликої кількості марихуани. Разом з тим він зазначив, що поки немає остаточного рішення влади з приводу декриміналізації марихуани, її вживання заборонено на території країни.