Влада США видала Санта-Клаусу та його оленям дозвіл на вʼїзд до країни

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Влада США надала Санта-Клаусу та його оленям дозвіл на вʼїзд до країни на Різдво, повідомляється у спільній заяві Міністерства сільського господарства (USDA) і служби Інспекції здоровʼя рослин і тварин (APHIS).

Рішення дозволить оленям Санта-Клауса вʼїжджати та виїжджати зі США в період з 19:00 24 грудня 2019 року до 07:00 25 грудня 2019 року через будь-який прикордонний пункт США.

«При зростаючому населенні планети у містера Клауса буде найбільш напружене Різдво у світі. У USDA ми хочемо переконатися, що не заважаємо важливій роботі містера Клауса з доставки різдвяних подарунків усім», — заявив міністр сільського господарства США Сонні Пердью.

Підкреслюється, що всі олені пройшли ветеринарний контроль. У одного з них на імʼя Рудольф тест на «синдром червоного носа» дав позитивний результат, проте зʼясувалося, що для нього це нормально.

У заяві також наводяться слова Санта-Клауса, який пообіцяв, що продезинфікує свої чоботи і постарається не допустити, щоб його олені принесли «ящур разом з усіма подарунками».