До окупованого Криму прибув перший російський поїзд. Прокуратура АРК порушила кримінальну справу

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
До окупованого Криму прибув перший російський поїзд. Прокуратура АРК порушила кримінальну справу

Люди зустрічають поїзд «Таврія» у Севастополі, 25 грудня 2019 року.

Peter Kovalev \ TASS via Getty Images

Російський пасажирський поїзд «Таврія» з Санкт-Петербурга прибув в окупований Крим на залізничний вокзал Сімферополя. Про це повідомляють кримські ЗМІ.

Близько 02:00 поїзд проїхав Керченським мостом, пише російський «КоммерсантЪ». У Сімферополі зустрічали поїзд підконтрольні Кремлю «глава» Криму Сергій Аксьонов і «тимчасово виконуючий обовʼязки глави уряду» Севастополя Михайло Развожаєв.

Як повідомляють російські ресурси з посиланням на оператора поїзда «Таврія», на рейс було куплено 973 квитки.

Прокуратура АР Крим зареєструвала кримінальне провадження за фактом незаконного переправлення осіб через державний кордон України компанією «Гранд-Экспресс», що організувала перевезення пасажирським потягом Санкт-Петербург - Сімферополь, (ч. 1 ст. 332 КК України). Дані відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за зверненням представництва президента України в АР Крим.

«У ході досудового розслідування буде надана правова оцінка незаконним діям посадових осіб компанії перевізника, а також незаконному запуску залізничного сполучення між Росією та Кримським півостровом, оскільки, такі дії країни-окупанта грубо порушують державний суверенітет і територіальну цілісність України, свідчать про нехтування загальновизнаними принципами та нормами міжнародного права», — наголошують у прокуратурі АР Крим.