Вибори в ОТГ: «Слуга народу» заявила про отримання 33% мандатів. «Євросолідарність» і «Батьківщина» стверджують, що взяли друге місце

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Парламентські партії «Слуга народу», «Батьківщина» і «Європейська солідарність» заявили про перемогу своїх кандидатів на місцевих виборах у 86 обʼєднаних територіальних громадах (ОТГ) до оголошення офіційних результатів.

У «Слузі народу» кажуть, що взяли 33% мандатів за результатами обробки 75% дільниць.

«Ми отримали 33% серед всіх учасників, включно з самовисуванцями. Кожен третій мандат — наш!» — заявили в партії, додавши, що отримали 56% підтримки.

Лідер партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко написала, що її політсила взяла 30,7% мандатів і посіла перше місце за партійним показником щонайменше у 29 громадах. У виборах партія нібито взяла друге місце.

«Батьківщина — 286 мандатів [...]. І це не рахуючи тих партійців, які йшли самовисуванцями», — зазначили в партії Тимошенко. При цьому в повідомленні зазначено, що «Слуга народу» набрала 418 мандатів (44,9%), «Європейська солідарність» — 27 мандатів (2,9%), а ОПзЖ — 37 мандатів (4%).

«Євросолідарність» Петра Порошенка також стверджує, що посіла друге місце на виборах.

«За попередніми підсумками результатів виборів голів ОТГ, українці підтримали 44 самовисуванців, 23 представників «Слуги народу», 4 представників «Європейської солідарності», 3 — «Батьківщини», 1 — партії «Укроп», 1 — «Наш край», — йдеться на сайті «ЄС».

Станом на ранок 23 грудня чотири комісії у повному обсязі впоралися із завданням щодо введення даних про результати голосування. Це Зіньківська міська виборча комісія Полтавської області, Великобірківська селищна виборча комісія Тернопільської області, Нараївська сільська виборча комісія Тернопільської області та Вікнянська сільська виборчі комісія Тернопільської області.