Україна припинила експорт коньяку та шампанського

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

В Україні завершився перехідний період після підписання угоди про зону вільної торгівлі з ЄС, протягом якого виробники мали право використовувати назви коньяк, арманьяк, граппа, бренді де херес. Про це повідомляє пресслужба Торгово-промислової палати.

Відповідно до додатка 3 регламенту Європейського парламенту та Ради, країнами походження, які можуть використовувати ці назви алкогольних напоїв, визначено Францію, Італію та Іспанію відповідно.

«Враховуючи, що в Україні закінчився перехідний період після підписання угоди, ТПП припиняє видавати сертифікати на напої під назвою коньяк, арманьяк, граппа, бренді де херес», — повідомив перший віцепрезидент ТПП Михайло Непран.

Віднині з України експортуватиметься вино ігристе та бренді, відповідно до кодів класифікації зовнішньоекономічної діяльності.

  • 20 вересня Верховна Рада ухвалила в першому читанні законопроєкт про вдосконалення правового захисту географічних зазначень (№ 1065). Географічне зазначення, згідно з документом, — це найменування, що ідентифікує походження товару з певного географічного пункту, репутацію, якість та інші характеристики, обумовлені локаціями видобування. При цьому хоча б один з етапів виробництва має проходити на визначеній території.
  • Торік Рада на законодавчому рівні дала визначення поняттю «віскі».