«Ми не просимо милостиню». Олімпійські федерації звернулися до Зеленського через проблеми з фінансуванням

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Президенти спортивних федерацій України з олімпійських видів спорту (регбі, хокею, баскетболу, боксу та легкої атлетики) звернулися до президента України Володимира Зеленського через те, що припинили виділяти кошти для фінансування Національних спортивних федерацій з олімпійських видів спорту. Про це йдеться у їхньому зверненні.

Зазначається, що наразі підготовка до Олімпійських ігор 2020 на завершальному етапі, і від того, чи буде виділене заплановане державне фінансування, залежить якість підготовки і, відповідно, результат виступу українських спортсменів на Олімпіаді.

«Вже зараз у федерацій виникла заборгованість за послуги, надані протягом 2019 року. Через це спортсменам доводиться скасовувати тренувальні збори, аби уникнути зростання боргів», — наголосили у зверненні.

Спортсмени заявили, що не просять у держави милостиню, а просять виконати у повному обсязі зобов’язання з фінансування згідно з договорами, які уклали між федераціями та профільним Міністерством, що уособлює державу.

  • У Токіо відкрили Олімпійський стадіон до ігор 2020 року.
  • WADA на 4 роки усунуло Росію від чемпіонатів світу та олімпіад через допінговий скандал.
  • Народний депутат від фракції «Слуга народу» Жан Беленюк розповів, що суміщатиме депутатство і спорт ще рік, доки не виступить на Олімпійських іграх.