Убивство Шеремета: На Майдані півтори тисячі людей прийшли на концерт на підтримку підозрюваних

Автор:
Тая Решетнікова
Дата:

Сьогодні о 12:00 на Майдані розпочалася акція на підтримку підозрюваних у вбивстві активіста Павла Шеремета — Андрія Антоненка, Юлії Кузьменко та Яни Дугарь. Про це tһеБабелю розповіла співорганізатор події Марʼяна Кордон.

«Площа зайнята людьми, півтори тисячі є десь. Ми просто висловлюємо свою підтримку своїм друзям і колегам. Ми граємо, пʼємо чай, спілкуємося і надихаємося», — поділилася активістка.

Вона нагадала, що в анонсі події всіх потенційних учасників попереджали про неприпустимість появи політичної символіки на концерті, тож організатори повторили це зі сцени. Дівчина зазначила, що серед присутніх зберігається мирна атмосфера, радикальні методи впливу на розслідування поки що не плануються. Концерт закінчиться о 22:00.

  • Раніше організатори заявили, що близько 24 музичних груп і виконавців візьмуть участь у фестивалі «Білими нитками» 22 грудня, який покликаний підтримати підозрюваних у вбивстві журналіста Павла Шеремета. Активісти стверджують, що підозрювані у вбивстві Шеремета Андрій Антоненко, Юлія Кузьменко та Яна Дугарь були скомпрометовані, докази проти них не витримують критики, а звинувачення — просто спроба тиску на певний прошарок населення.