З Криму депортують проукраїнського блогера Гайворонського. «Суд» ухвалив рішення

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

«Суд» в окупованому Криму ухвалив рішення про депортацію ялтинського блогера та журналіста Євгена Гайворонського «з території Росії». Про це повідомив його адвокат Олексій Ладін, передає «Радіо Свобода».

«Наразі його відправили у спеціальний центр поліції, центр тримання осіб, які підлягають видворенню, який розташований у Краснодарському краї (Росія). Судові пристави провели особистий обшук, після чого Гайворонського відправили в цей центр. Ще не було таких прецедентів, щоб громадян України депортували у такий спосіб», — підкреслив адвокат.

Також адвокат переймається, аби Гайворонського не депортували до «ДНР», адже журналіст зареєстрований на Донбасі.

Наразі немає підтвердження цієї інформації від відповідних відомств анексованого Криму.

  • Гайворонського затримали 26 березня за підозрою у вживанні наркотичних речовин, пізніше того ж дня підконтрольний Росії суд у Ялті заарештував його за вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 6.9 КпАП Росії (вживання наркотичних речовин без призначення лікаря). Крім того, суд зобовʼязав Гайворонського пройти лікування від наркотичної залежності.
  • Перед цим севастопольський інформаційний сайт «Примечания» оголосив, що припинив співпрацю з Гайворонським після його «проукраїнських висловлювань» і коментарів, які «не відображають позицію редакції».
  • 7 квітня 2019 року журналіст вийшов на свободу. У жовтні його знов заарештували, звинувативши в «неповазі до влади» та оштрафували.
  • Гайворонський відкидає всі звинувачення і називає їх «маячнею».