Україна та Росія підписали протокол про транзит газу. Контракт укладуть на 5 років

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Україна та Росія підписали протокол про транзит газу та врегулювання взаємних претензій, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Про це журналістам заявив представник російського «Газпрому». Домовленості стали наслідком двосторонніх переговорів, які відбулися у пʼятницю, 20 грудня, у Мінську.

Досягнення домовленостей підтвердив також Офіс президента. Подробиці завтра на брифінгу озвучить міністр енергетики та захисту навколишнього середовища Олексій Оржель.

У коментарі російським засобам масової інформації віцепремʼєр-міністр Росії Дмитро Козак заявив, що контракт укладуть на 5 років. Він зазначив, що підписання контракту очікується до кінця 2019 року. «Обсяги транзиту — необхідні, достатні для задоволення потреб європейських споживачів», - повідомив Козак, не назвавши точний розмір.

Він додав, що «Газпром» і «Нафтогаз» також врегулювали всі взаємні претензії. «Ми підписали тристоронній договір разом з Європейським союзом», — сказав віцепремʼєр.

Напередодні повідомляли, що Україна та Росія попередньо домовилися про транзит газу. Про це заявив заступник голови Європейської комісії Марош Шефчович. Він додав, що переговори продовжаться 20 грудня.