УПЦ Київського патріархату попросила Зеленського повернути церкві юридичну реєстрацію

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Українська православна церква Київського патріархату (УПЦ КП) звернулася до президента Володимира Зеленського з проханням повернути Київської патріархії УПЦ Київського патріархату юридичну реєстрацію. Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

«Київська патріархія звертається до гаранта Конституції, президента України зі щирим проханням повернути Київській патріархії УПЦ Київського патріархату державну реєстрацію, яку вона мала до 30 січня 2019 року», — йдеться в заяві, яку оприлюднили на форумі «На захист Київського патріархату» в пʼятницю в Києві.

У зверненні нагадується, що Київська патріархія судиться з Православною церквою України (ПЦУ) і Міністерством культури вже близько пів року. «Київська патріархія перебуває у стані судових досліджень і рішень. Усім відомо, що суди в Україні корумповані. Цього не можна сказати про кожного суддю, але загальна оцінка судів негативна», — наголошують в УПЦ КП.

  • Патріарх Філарет заявив, що він стоїть на позиції незалежної української церкви, а в розколі Православної церкви України винен предстоятель ПЦУ Епіфаній.
  • 14 грудня ПЦУ на соборі провела юридичну ліквідацію Української православної церкви Київського патріархату та Української автокефальної церкви. Розширений архієрейський собор був організований з нагоди річниці створення єдиної помісної церкви. При цьому в УПЦ КП заявили, що предстоятель ПЦУ, відокремленої від УПЦ КП, з допомогою держслужбовців Мінкульту вніс зміни до Єдиного держреєстру юридичних осіб. На думку представників УПЦ КП, цей крок є незаконним.