Архітектурна інспекція заборонила будувати висотку на Печерську. Її повʼязували з девелопером Вавришем

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Державна архітектурно-будівельна інспекція заборонила будівництво висотки на Печерську у Києві, повідомляє пресслужба відомства.

Будівництво багатоповерхового будинку вела компанія «Сага Девелопмент», яку повʼязують з Андрієм Вавришем, другом і партнером глави Офісу президента Андрія Богдана.

Підставою для такого рішення стали результати позапланової перевірки ДАБІ в Києві щодо порушень містобудівних умов і обмежень будівельною компанією.

«Перевіркою встановлено, що Департаментом містобудування та архітектури виконавчого органу Київської міської ради (КМДА) видано містобудівні умови та обмеження всупереч наявним невідповідностям, а саме — наміри забудови землі не відповідають положенням містобудівної документації на місцевому рівні, зокрема щодо висотності об’єкта будівництва», — йдеться в повідомленні.

Інспекція анулювала дозвіл на будівництво житлового, офісно-торгового та спортивно-оздоровчого комплексів із вбудованою інфраструктурою та підземним паркінгом на вул. Ольшанській, 2—6, у Печерському районі міста Києва.

Про що йдеться?

Раніше журналісти Bihus.Info встановили, що серед поданих забудовником в ДАБІ документів відсутні основний проєкт будівництва, який пояснив би, де і як будувати. У частині документів реальна площа орендованої ділянки виявилася збільшеною у десять разів — з первинних 2,3 га до 23 га. Також був порушений Генеральний план, де ця ділянка значиться зоною середньої забудови, тобто призначена для будинків максимум на 8 поверхів. Попри це в першій черзі будівництва було заплановано будинок на дві секції: перша — 16 поверхів, друга — 24.