Нью-Йорком пронісся сніговий шквал. Відео негоди зібрали десятки тисяч переглядів

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Нью-Йорком пронісся сніговий шквал. Відео негоди зібрали десятки тисяч переглядів

Spencer Platt / Getty Images

У середу ввечері в декількох частинах Нью-Йорка, Коннектикуту та Нью-Джерсі пройшов сильний сніговий шквал, пише USA Today.

Spencer Platt / Getty Images

Відеоролики в соцмережах зібрали десятки тисяч переглядів. Національна служба погоди повідомила, що в Центральному парку Нью-Йорка за приблизно 40 хвилин випало близько сантиметра снігу.

Термін «сніговий шквал» є відносно новим, у Національній метеорологічній службі його почали використовувати близько року тому.

Tayfun Coskun / Anadolu Agency via Getty Images

Служба описує сніговий шквал як «інтенсивний короткочасний сильний снігопад, який призводить до швидкого зниження видимості та часто супроводжується поривчастим вітром». Він зазвичай триває близько години і відбувається вдень. Снігові шквали часто можуть застати людей зненацька, метеорологи радять відкласти поїздку на автомобілі, оскільки негода може спровокувати ДТП.

  • У березні у США озеро Мічиган вкрилося химерними візерунками з крижаних уламків. Це сталося через різке потепління, яке прийшло після рекордно холодної зими в регіоні. Такий лід зʼявляється, коли теплі потоки води виштовхують на поверхню великі пластини, які нашаровуються одна на одну.