Вночі: у США винесли вирок ексзаступнику голови штабу Трампа, у Харкові відбувся концерт на підтримку Антоненка, а в Китаї стався землетрус

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

У США винесли вирок ексзаступнику голови виборчого штабу Трампа

У США федеральний суд засудив до 45 днів тюремного увʼязнення, трьох років умовно, 300 годин громадських робіт і штрафу у $20 тис. колишнього заступника голови виборчого штабу Дональда Трампа Ріка Гейтса. Як повідомляє «Голос Америки», Гейтс визнав себе винним у змові проти Сполучених Штатів і дачі неправдивих показань слідчому ФБР. Йому висунули звинувачення в рамках розслідування російського втручання у вибори 2016 року. Проти нього також свідчив колишній голова штабу Трампа Пол Манафорт.

У Харкові відбувся концерт на підтримку Антоненка

У Харкові перед входом в управління поліції пройшов концерт-акція на підтримку ветерана АТО і музиканта Андрія Антоненка, якого звинувачують в організації вбивства журналіста Павла Шеремета.

Акція пройшла за ініціативи письменника і музиканта Сергія Жадана. На сцені виступили гурти «Лінія Маннергейма», «Папа Карло» та інші. Активісти розгорнули банери і заявили, що з неоднозначними доказами правоохоронці намагаються притягнути до відповідальності непричетних до вбивства людей. В акції взяли участь близько тисячі осіб.

У Китаї стався землетрус силою 5,2 бала

На південному заході Китаю, в районі міста Нейцзян стався землетрус магнітудою 5,2 бала. Як повідомляє Xinhua, епіцентр землетрусу був на глибині 14 км. Від поштовхів постраждали щонайменше пʼять осіб.

Залізничний департамент активував план реагування на надзвичайну ситуацію і ввів швидкісні обмеження. У місто ввели додаткові сили пожежників і медиків.

На Донбасі при обстрілі загинув військовий

На Донбасі в зоні бойових дій загинув український військовослужбовець. Як повідомляє штаб Операції обʼєднаних сил, бойовики протягом доби сім разів обстріляли позиції українських бійців. Деталі загибелі в штабі не уточнили. Обстріли зафіксували поблизу Новолуганського, Кримського, Травневого, Широкиного та Мар’їнки.

Пізніше 28-а механізована бригада імені Лицарів Зимового Походу повідомила, що загинув їхній боєць Василь Лісіцин.