На компʼютері Путіна встановлена Windows XP. Систему перестали підтримувати ще в 2014 році

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

На компʼютері президента Росії Володимира Путіна встановлена застаріла Windows XP, яку Microsoft не підтримує з 2014 року. Про це пише The Guardian.

До такого висновку журналісти видання прийшли після фотографій з офіційної резиденції Путіна в Ново-Огарьово. На ній Путін сидить за компʼютером, на заставці якого зображені вежі Кремля. З фото стає ясно, що на компʼютері встановлена операційна система Windows XP.

Microsoft припинила випускати регулярні оновлення безпеки для Windows XP та Office 2003 у квітні 2014 року. Компанія раніше попереджала, що компʼютери під управлінням Windows XP «уразливі для загроз безпеки та вірусів».

Пресслужба президента росії

Зазначають, що Windows XP, випущена в 2001 році, була останньою операційною системою Microsoft, яка отримала зелене світло для використання на офіційних російських урядових компʼютерах. Новітня версія Windows 10 дозволена тільки для пристроїв, які не містять державних секретів, що, схоже, не стосується компʼютерів Путіна.

Як пише видання, поки незрозуміло, наскільки велика загроза використання Путіним Windows XP для кібербезпеки Кремля. Вважається, що Путін є нерегулярним користувачем інтернету, який він раніше називав «проєктом ЦРУ» (попередником інтернету була мережа Arpanet, створена Міністерством оборони США).

  • Раніше стало відомо, що в анексованому Криму неподалік від Ялти (селище Олива) Путін будує величезну дачу, яка ретельно охороняється Федеральною службою охорони та Службою безпеки (ФСБ).