Вночі: Червоний Хрест доправив на Донбас гуманітарну допомогу, в Голлівуді обрали кращого режисера, а в Лондоні почалися протести після виборів

Автор:
Тая Решетнікова
Дата:

Червоний Хрест спрямував на Донбас гуманітарну допомогу

Міжнародний комітет Червоного Хреста спрямував на тимчасово окуповані території України чотири вантажівки з гуманітарною допомогою. Про це повідомили в прес-службі Державної служби з надзвичайних ситуацій.

«Вчора через КПП «Новотроїцьке» на тимчасово окуповану територію України направили 4 вантажівки з гуманітарною допомогою від Міжнародного комітету Червоного Хреста. Для жителів Донецької і Луганської області спрямовані лікарські препарати, товари медичного призначення і медичного обладнання загальною вагою 23,95 тонн», — зазначили в ДСНС.

У Голлівуді назвали кращого режисера десятиліття

Голлівудська асоціація кінокритиків визначилася з кращим режисером десятиліття. Ним став Дені Вільньова, який буде нагороджений 9 січня 2020 року. Вільньова отримає нагороди за кращу операторську роботу, монтаж звуку і візуальні ефекти в таких фільмах: «Пожежі», «Прибуття», «Той, що біжить по лезу 2049», «Полонянки» та «Сікаріо».

Українець переміг у турнірі ФІДЕ для людей з інвалідністю

Житель Маріуполя Ігор Ярмонов посів перше місце в груповому заліку Першого турніру Міжнародної шахової федерації ФІДЕ для людей з інвалідністю. Про це повідомляє Укрінформ.

«Перший тур Ігор грав з представником групи «Туреччина — РФ», другий — з Америкою, третій — з Азією, четвертий — з Африкою... У всіх іграх була здобута перемога. Ігор був налаштований грати тільки на перемогу», — розповіла дружина переможця, Галина Гуріна. В наступному році вперше відбудеться перша паралімпіада з шахів.

У Лондоні почалися протести після перемоги Джонсона на виборах

Кілька сотень протестувальників вийшли на вулиці Лондона після перемоги премʼєра Британії Бориса Джонсона і його Консервативної партії на парламентських виборах 12 грудня. Про це повідомило агентство Reuters. Люди скандували: «Борис Джонсон — не мій премʼєр-міністр» та «Борисе, Борисе, Борисе, вихід, вихід, вихід».

У США помер актор Денні Аєлло

Американський актор, продюсер і сценарист Денні Аєлло помер у віці 86 років. Про це повідомила адміністратор Аєлло Трейсі Міллер в Instagram. «Від імені родини Аєлло з глибокою скорботою повідомляю, що Денні Аєлло, коханий чоловік, батько, дідусь, актор і музикант помер вчора після нетривалої хвороби. Родина просить усамітнення в цей час», — написала Міллер. Аєлло грав у фільмах «Хрещений батько 2» (мафіозі Тоні Розато), «Леон» (мафіозі Тоні), «Одного разу в Америці» (шеф поліції Вінсент Аєлло) і багатьох інших.