Вбивство Шеремета: суд відхилив відвід судді Вовка. Він продовжить обирати запобіжний захід для Кузьменко та Антоненка

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Суддя Печерського райсуду Києва Світлана Шапутько відмовила захисту підозрюваної Юлії Кузьменко у відводі судді Сергія Вовка.

Шапутько розглянула аргументи адвоката Влада Добоша про те, що Вовк розглядає справу упереджено і відомий «своєю нетерпимістю до активістів Майдану», і вирішила, що доводи Добоша — його особисті судження. Сам адвокат заявив, що не здивований рішенням судді, і сказав, що буде далі «вже працювати з Вовком і заявляти клопотання».

Таким чином, Вовк продовжить обирати запобіжний захід для Кузьменко, яка, за версією слідства, заклала бомбу під авто журналіста.

Шапутько із залу засідання проводжали під крики «Ганьба!»

Поки тривала перерва, ветерани та учасники війни на Донбасі написали клопотання про готовність взяти фігурантів справи на поруки.

Пізніше Шапутько розглянула доводи адвоката підозрюваного ветерана АТО і музиканта Андрія Антоненка. Він також просив відвід Вовка, мотивуючи це тим, що Вовк уже ухвалював рішення щодо інших підозрюваних (Кузьменко) і може «мати свої уявлення про цю справу». Також адвокат Станіслав Коваль просив відвід через те, що Вовок давав дозвіл на затримання Антоненка. Суддя Шапутько у рішенні назвала відвід невмотивованим. Це рішення також зустріли криками «Ганьба!»