Адаптація, житло та 100 тисяч гривень. Кабмін встановив порядок виплат та допомоги звільненим полоненим

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Кабінет міністрів прийняв постанову про створення порядку соціального, правового та фінансового захисту колишніх військовополонених і політвʼязнів. Для цього при Міністерстві ветеранів створять міжвідомчу комісію, до якої увійдуть представники силового блоку (військові, поліцейські та ін.), а також представники інших державних органів і громадських організацій.

Про це повідомляє урядовий портал.

Допомога передбачає — психологічну реабілітацію, лікування та обстеження в медичних установах, забезпечення тимчасовим житлом, супровід у проходженні професійної адаптації, а також разову виплату в 100 тисяч гривень.

«Кожного разу ми зустрічали наших звільнених полонених та бранців Кремля і щоразу органи влади починали вирішувати та приймати рішення щодо механізму надання допомоги. Треба визнати, чимало питань доводилось вирішувати ледь не в ручному режимі. Наразі ця постанова дає можливість розробити та потім застосовувати таку собі дорожню карту із алгоритмом допомоги та підтримки звільнених», — сказала міністр у справах ветеранів Оксана Коляда.