У 2020 році в Сухопутних військах створять бойову тактичну групу за стандартами НАТО

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

У 2020 році в одній із бригад Сухопутних військ створять бойову тактичну групу за стандартами НАТО. Про це в інтервʼю Defense Express розповів командувач СВ генерал-лейтенант Олександр Сірський.

«Ми плануємо провести на базі однієї з бригад експеримент — створити бригадну бойову тактичну групу, яка буде включати бригаду із засобами посилення від інших родів військ і служб, будуть посилені й засоби протиповітряної оборони, засоби розвідки, радіоелектронної боротьби, артилерія», — розповів він.

Група пройде дворічний натовський цикл підготовки та зможе взаємодіяти не тільки в лавах українських сил, але і з бойовими одиницями армій альянсу. Вона також братиме участь у навчаннях за кордоном, що в подальшому може припускати її участь у закордонних місіях.

У країнах НАТО такі групи представляють собою окремі автономні мініармії, які мають усі типи озброєння і техніки для ведення повноцінного бою (танки, артилерія, броньовики і так далі).

Сірський додав, що в лютому 2020 року Сухопутні війська планують перейти на організаційно-штатну структуру і завершити трансформацію військового управління.