«Свободівця» Олексія Кайду затримала поліція через бійку з нардепом від «Слуги народу»

Автор:
Ольга Березюк
Дата:

Заступника голови ВО «Свобода» Олексія Кайду 12 грудня затримали правоохоронці через сутички під час засідання комітету з питань аграрної та земельної політики.

Про це сьогодні, 12 грудня, повідомив голова ВО «Свобода» Олег Тягнибок у Facebook.

«Сьогодні о 5 ранку, в кращих гебістських традиціях, особи, які називають себе правоохоронцями почали ломитися в помешкання Олега Куцина — командира добровольчої чоти «Карпатська Січ» та Олексія Кайди, ветерана московсько-української війни, народного депутата України 7 скликання», — пише Тягнибок.

Причина затримання — заява нардепа від «Слуги народу» Андрія Богданця. Мова йде про вчорашню бійку в парламенті.

«Заява того самого раніше судимого провокатора, який учора сам розпочав бійку, а тоді отримав відсіч за хамство на засіданні Аграрного комітету. Олексія Кайду босого, на очах у дитини витягнули на коридор та одягли наручники, щоб забрати до Печерського відділку», — додав Олег Тягнибок.

Тягнибок додав додав до запису відео, зняте під час затримання Кайди на якому екснардепа силою вивели з квартири.

Що сталося?

Після засідання комітету з питань аграрної та земельної політики 11 грудня відбулася бійка між народним депутатом фракції «Слуга народу» та активістами «Свободи».

Член фракції «Слуги народу» Ірина Верещук повідомила, що активісти таким чином намагалися добитися зняття з розгляду закону про ринок землі.

Згодом заступниця голови фракції «Слуга народу» Євгенія Кравчук повідомила, що Богданця шпиталізували з підозрою на струс мозку.

У фракції «Слуга народу» назвали бійку свідомою провокацією, аби зірвати законотворчий процес. Також фракція звернулася до правоохоронців і Ради. Від парламенту просять тимчасово перенести засідання у більш захищене приміщення та посилити охорону під час засідань.

Згодом пресслужба поліції повідомила, що правоохоронці розпочали кримінальне провадження за фактом зіткнення у приміщенні комітетів Верховної Ради. Зібрані відомості внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань і розпочали кримінальне провадження за ч. 2 ст. 346 (погроза або насильство щодо державного чи громадського діяча) ККУ.