Вночі: Конгрес США ухвалив оборонний бюджет, у Нігері бойовики вбили 70 військових, «Шахтар» вилетів з Ліги чемпіонів

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Палата представників США ухвалила оборонний бюджет

Палата представників США проголосувала за законопроєкт про оборонний бюджет (National Defense Authorization Act, NDAA) на 2020 рік. Законопроєкт ухвалили 377 голосами проти 48.

Тепер законопроєкт має бути прийнятий Сенатом. Президент США Дональд Трамп заявив, що підпише документ. «Всі наші пріоритети увійшли в остаточний NDAA: підвищення зарплати для наших військ, відновлення нашої армії, оплачувана відпустка по догляду за дитиною, безпека кордонів і космічні сили! Конгрес — не відкладайте це більше! Я негайно підпишу цей історичний закон «Про оборону»!» — написав він у Twitter.

Оборонний бюджет США на наступний рік, зокрема, передбачає $300 млн військової допомоги Україні та санкції проти російських газопроводів «Північний потік — 2» та «Турецький потік».

У Нігері бойовики вбили 70 військових

У Нігері поблизу західного кордону з Малі бойовики напали на віддалений військовий табір, внаслідок чого загинули близько 70 військових. Напад стався поблизу міста Інатес, в тому ж районі, де в травні внаслідок двох атак бойовиків було вбито майже пів сотні військових.

За даними інформаторів Reuters, жертвами нападу стали близько 70 військових, ще 30 солдатів отримали поранення. Крім того, бойовики захопили військовий табір. Поки не ясно, хто саме відповідальний за напад, однак Reuters відзначає, що в цьому році збільшилася кількість атак ісламістських бойовиків, які мають звʼязки з Аль-Каїдою і «Ісламською державою».

«Шахтар» вилетів з Ліги чемпіонів

Донецький «Шахтар» програв італійській «Аталанті» з рахунком 0:3 у завершальному турі групового етапу Ліги чемпіонів УЄФА. Гра проходила в Харкові. Голи забивали Кастань (68-ма хвилина), Пашаліч (80-та) та Госсенс (90+4-та). «Гірники» з 77-ї хвилини грали в меншості — з поля видалили Додо.

Таки чином, за підсумками групового турніру «Шахтар» набрав 6 очок і посів третє місце. Це дає можливість донецькому клубу продовжити виступи у Лізі Європи.

В Ізраїлі розпустили парламент

В Ізраїлі закінчився термін, відведений депутатам Кнесету на формування урядової коаліції, через що парламент вважається розпущеним. Після підбиття підсумків 17 вересня коаліція так і не відбулася. Хоча парламентарі можуть ухвалити законопроєкт про саморозпуск палати у другому і третьому читаннях, оскільки в першому читанні він був схвалений у середу, 11 грудня, до завершення мандата на формування кабінету.

Якщо цей документ буде прийнятий, вибори в країні пройдуть 2 березня. Якщо документ не ухвалять — вибори автоматично призначать на 10 березня. Однак, у цей день в Ізраїлі відзначається юдейське свято Пурім, у звʼязку з цим голосування можуть перенести на 17 березня.