«Став рукою Кремля». Митрополит Епіфаній звинуватив проросійські сили у використанні Філарета для протистояння з ПЦУ

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Предстоятель Православної церкви України Епіфаній звинуватив у використанні проросійськими силами почесного патріарха ПЦУ Філарета для протистояння з ним. Про це Епіфаній розповів у інтервʼю «Українській правді».

«От є люди, яким подобається, щоб було протистояння. На жаль, за спиною почесного патріарха Філарета, я думаю, що він цього не усвідомлює, грають деякі проросійські сили. Були дослідження, можливо, ви бачили, де явно і відкрито люди Медведчука проводили проплачені мітинги проти мене», — розповів він.

Митрополит погодився з тим, що Філарет «несвідомо став рукою Кремля» у цьому протистоянні. «Ну якщо проводяться реально мітинги, проплачені проросійськими силами. Один із них на Софійській площі — зібрали один і той самий мітинг спочатку на підтримку «112 каналу», здається, а потім «на захист» Героя України патріарха Філарета». Тут реально видно, що є зовнішнє втручання у ці справи», — підкреслив предстоятель ПЦУ.

Епіфаній додав, що церква йде на поступки Філарету, спростувавши твердження патріарха, ніби його хочуть «викинути на вулицю». «Це не відповідає дійсності і це — неправда. Ніколи ні в кого навіть не було такої думки. Але, на жаль, те оточення, яке зараз біля нього, сіє ворожнечу, сіє ненависть», — поскаржився митрополит.