Байден лідирує серед кандидатів у президенти США від демократів, Блумберг уже в першій пʼятірці

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Байден лідирує серед кандидатів у президенти США від демократів, Блумберг уже в першій пʼятірці

Gage Skidmore / Flickr

У рейтингу кандидатів у президенти США від Демократичної партії лідирує колишній віцепрезидент Джо Байден, повідомляє USA Today.

За даними опитування, проведеного Квініпекським університетом (Гемден, штат Коннектикут), за Байдена готові проголосувати 29% прихильників демократів і тих, хто схиляється до демократів. За ним іде сенатор Берні Сандерс, якого підтримують 17%, на третьому місці — сенатор Елізабет Воррен (15%). Крім того, до першої пʼятірки потрапив ексмер Нью-Йорка Майк Блумберг, який оголосив на початку листопада про висунення в президенти. За нього готові проголосувати 5%.

Опитування проводилося з 4 до 8 грудня методом випадкової вибірки. Опитано 903 американців, старших за 18 років. Похибка становить 3,4%. Президентські вибори в США заплановані на 3 листопада 2020 року.

Примітно, що напередодні стало відомо про придбання компанією Блумберга в холдингу The Atlantic видання про міське середовище та урбанізм CityLab. Про це повідомляє AdWeek. Сума угоди не розкривається. Bloomberg Media пообіцяли, що у CityLab буде редакційна та операційна незалежність.