«Сребрениця буде». Путін виключив передачу Україні контролю над кордоном з Росією

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Президент Росії Володимир Путін заявив, що виключає передачу Україні контролю над кордоном до амністії на окупованому Донбасі. Про це він заявив на засіданні Ради з прав людини, повідомляє Інтерфакс-Україна.

«До цих пір не прийнятий закон про амністію. У 2015 році ще домовилися, рішення є якісь, але нічого не діє. І українська сторона весь час ставить питання: дайте нам можливість закрити кордон військами», — сказав Путін і додав: «Але я уявляю, що далі почнеться. Сребрениця буде».

Він розповів, що на саміті «нормандської четвірки» обговорював з президентом України Володимиром Зеленським можливе кримінальне переслідування бойовиків на Донбасі.

«Ми ж бачили, як президент Зеленський веде дискусію з націоналістами, не зрозуміло, хто там сильніше. І не зрозуміло, що там станеться, і хто ними керуватиме, коли вони увійдуть на ці території без забезпечення гарантій людям», — заявив Путін.

Масове вбивство мусульман у липні 1995 року в Сребрениці (Боснія і Герцеговина) є наймасовішим у Європі після закінчення Другої світової війни.