ДБР вручило повістку депутату від «ЄС» Михайлу Бондару

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Народний депутат від партії «Європейська солідарність» Михайло Бондар отримав повістку від ДБР. Про це сам депутат повідомив у Facebook.

«Отримав повістку з ДБР про необхідність зʼявитись до слідчого у справі за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 346 КК України — Погроза або насильство щодо державного чи громадського діяча», — написав Бондар.

За словами депутата, йдеться про «позов Камельчука після подій у Соснівці».

У партії «ЄС» повістку вже назвали «політичним переслідуванням».

Що за події в Соснівці?

Першого вересня на станцію «Соснівка» прибули 113 вагонів з вугіллям з маркуванням РФ. Тоді ешелони прямували на Центральну збагачувальну фабрику. Місцеві активісти перекрили рух потягу, оскільки вони вважають державною зрадою закупівлю вугілля у країни-агресора.

Активісти звернулися до поліції із заявою, а також повідомили про ситуацію голову Львівської ОДА Маркіяна Мальського, який 10 вересня на нараді з блокувальниками і представниками Національної поліції, митниці, СБУ та Львівської залізниці повідомив, що протестувальників підтримує, але вагони слід пропустити.

Пізніше активісти блокували вагони з вугіллям. Тоді поліція відкрила провадження за ч. 2 ст. 279 ККУ (блокування транспортних комунікацій, а також захоплення транспортного підприємства).

На протестах затримали екснардепа Семена Семенченка та ще двадцятеро людей. Після цього на місце події прибув народний депутат Михайло Бондар.