Суд відпустив ексдиректора табору «Вікторія» під домашній арешт. Адвокат пояснив це «поганим станом здоровʼя»

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Київський районний суд міста Одеси змінив запобіжний захід ексдиректору табору «Вікторія» Петросу Саркісяну — відправив під домашній арешт. Про це повідомляє одеське видання «Думская».

Відповідне клопотання заявив захист керівника. Адвокати мотивували необхідність випустити їх підзахисного поганим станом його здоровʼя. Крім того, всі слідчі дії у справі вже проведено, тому перешкодити збору доказів Саркісян, начебто, не може.

Суд заслухав аргументи захисту і задовольнив клопотання.

Нагадаємо, Петроса Саркісяна звинувачують у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 367 ККУ (службова недбалість, що спричинила тяжкі наслідки).

  • 15 вересня 2017 року в таборі «Вікторія» сталася пожежа, в результаті якої загинули три дівчинки — вихованки танцювального колективу «Адель». Згідно з висновками експертизи «Інституту незалежних судових експертиз», найбільш імовірна причина пожежі — забутий кипʼятильник у кімнаті художнього керівника «Аделі» Тетяни Єгорової. Вона 19 грудня 2018 року вилетіла з аеропорту «Бориспіль» у Барселону і більше не поверталася.
  • У вересні 2018 року команда «Слідство.Інфо» оприлюднила фільм-розслідування про трагедію в дитячому таборі «Вікторія». Журналісти знайшли докази розкрадання коштів і численних порушень при будівництві табору, вироки за які ніхто наразі не отримав.
  • У грудні 2018 року Київський районний суд Одеси за клопотанням мерії частково зняв арешт із будівлі табору, передавши кам’яні споруди в користування військовим для навчальних зборів під час воєнного стану.
  • У середині серпня 2019 року в табір «Вікторія» знову заселили дітей.